En blogg ser dagens lys

Godt nyttår!

Da har jeg skaffet meg på en såpeboks, jeg også. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å begynne å blogge ettersom alle har blogg, og hvis alle står på en såpeboks og roper, blir ingen hørt. Til nå har jeg begrenset såpebokstalene mine til hyppige strikkebetraktninger på facebook, og det var kanskje ikke helt tilfredsstillende i lengden. Da søster’n nylig (i går) påpekte at jeg burde avansere (ordrett: «Det er så sinnssykt på tide at du skaffer deg en strikkeblogg… It’s much overdo.»), følte jeg at tiden faktisk var moden for det. Så da jeg våknet i dag, begynte jeg å bygge meg en såpeboks.

Jeg skriver såpeboks, men det blir nok ikke en spesielt politisk blogg. Bloggen har fått navnet Jessicas loft, men jeg har ikke loft og bor ikke i en loftsleilighet heller. Bloggen har fått det navnet fordi et loft er magisk. Dette er et ganske gammelt loft med skråtak og et lite takvindu som slipper inn en sped stripe dagslys. Du kan lukte at loftet har eksistert lenge. Det lukter av gammelt treverk, byggematerialer, matlaging og tider som har vært. I loftet er det flere skap, kister, pappesker og hemmelige kroker og kriker. En enkel lyspære henger i en takbjelke på loftet. Det gule lyset kjemper side om side med dagslyset for å lyse opp rommet, men de to når ikke helt inn. Du får aldri helt oversikt over rommet. Akkurat derfor er loftet magisk. Det dukker stadig opp noe nytt fra skyggene.

Jeg har lyst til at loftet mitt skal bli et sted hvor jeg kan pusle litt, gå på oppdagelsesferd og skrive litt om de tingene som opptar meg når de opptar meg. Det kan være strikking, akkurat nå er strikking viktig. Det blir nok litt om jogging, en gang når det blir litt varmere og jeg finner motivasjonen jeg har pakket godt ned et sted her på loftet. Jeg tipper at det kan dukke opp noen mattanker her, noen språktanker og kanskje noen jobbtanker. Plutselig – før jeg vet ordet av det – spretter det frem noen ord om politikk, verdensøkonomi og miljø, men nå først tror jeg at skal jeg bruke såpeboksen min til å rope ut refleksjonene jeg har om bambuspinner kontra metallpinner og naturlige materialer kontra syntetiske.

Jeg gleder meg. Jeg tror dette kan bli artig.

Vi skrives!

Reklamer

11 thoughts on “En blogg ser dagens lys

 1. Congrats!
  Gleder meg til å følge med.
  Og du blogger av samme grunn som meg: Facebook ble liksom litt feil arena innimellom.
  Nå kan jeg få mye mer innsikt i hva du lager og tenker innimellom 🙂

  Tvi tvi!

 2. Gratulerer med bloggenJessica! Så flott bilde med rosa pulsvarmere mot den gulgrønne bakgrunnen. Håper du snart kan krype opp på ditt eget loft!
  Jeg gleder meg til neste besøk på loftet ditt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s